Nyaste ledtråden som bekräftar att Apple bygger vidare på tanken med självkörande bilar

Vi har skrivit tidigare om Apple-bilen, som inte längre tycks bli realitet. Men man sägs planera för att satsa på mjukvara för självkörande fordon. Mycket kan än så länge förstås inte sägas vara annat än rykten – men nu dyker det upp ytterligare uppgifter som spär på spekulationerna.

Apple är såklart väldigt hemlighetsfulla kring den framtida självkörande bilen (som sägs heta “Project Titan”), vilket såklart inte är så konstigt med tanke på konkurrensen från andra företag som exempelvis Tesla eller Google. Teknologin kan vara vägen in till framtiden, enligt många.

Men i ett brev till den amerikanska motsvarigheten till trafikverket, National Highway Traffic Safety Administration, så kan man läsa att Apple “investerar tungt” i att utforska möjligheterna till att använda maskininlärning och automatisering för att bland annat tillämpa det inom transportverksamhet, skriver The Verge.

Samtidigt sprids dock nyheter om att Apple bilforskare har slutat eller omplacerats, och att man i samband med detta övergett tanken på en helt egen bil mot att istället utveckla mjukvara till ett självgående fordon, kanske för att fungera som en sorts “skeppsdator”.

Läs mer: Ingen bil från Apple