Nyaste Chrome ska förlänga batteritid och förbättra din videoupplevelse

Google har under veckan introducerat senaste versionen av sin mobila webbläsare Chrome. I denna satsar man på vad som enligt många är internets framtid – videon. Dessutom så ska den också dra mindre batterikraft som en följd av detta, enligt Google själva i varje fall.

Android Chrome version 52 ska nu kunna spela upp videos bättre, med kortare laddningstider och (tro det om du vill!) utan buffrings-pauser, enligt Googles blogginlägg.

Som en följd av detta så ska även batteritiden ökas, menar Google, och den allt populäraste videoformatet skrivet i HTML5-format ska nu också fungera ihop med Chromes Sparläge – något som kan spara upp till 50 procent i datatrafik. Man streamar förvisso då en något sämre “light”-version av videon, men det är goda nyheter för den med kass uppkoppling eller lite kvar på mobilsurfen.

Det är såklart inte konstigt att man nu satsar på just video – många experter och företag tror just på video (gärna live-video, också) som den framtida kommunikationsformen på nätet. Den stora ökningen av videotittande på mobilen i flera undersökningar verkar bekräfta detta.

Läs mer: Detta är året då mobilen tar över videotittandet

Google planerar även liknande förbättringar Chrome för desktop-plattformar (laptops och stationära datorer, alltså), där man också erfarit en del kritik kring strömåtgång i Windows 10.