Nya videofilter till Snapchat och Skype

Kampen om den rastlösa internetgenerationen tätnar, när nu både Snapchat och Microsofts Skype satsar på att öka möjligheterna att applicera olika filter på videosnuttar i respektive program.

Skypes appar för iOS och Android ska nu kunna ge användare möjligheten att lägga på olika filter och redigera kortare videoklipp innan man sänder iväg dem till sin vän – liknande de funktioner som finns i Snapchat. En ytterligare funktion är att man nu stödjer 3D-touch, en pekskärmsteknik för användare av iPhone 6S eller 6S Plus.

Läs också: Realtidsöversättning i Skype är helt otrolig

Snapchat ligger dock inte på latsidan, utan introducerar nu en ny möjlighet att använda sig av filter som inte bara lägger på roliga emojis eller färgfilter, utan kan förändra ett videoklipp i sig. Eller vad sägs om att kunna backa, spola framåt och backa igen? Varför inte i slow-motion? Med denna uppdatering kommer man nu att kunna göra det som krävde ett dedikerat videoredigeringsprogram på enbart din smartphone.

Även här kan Snapchats användare med en iPhone 6S eller 6S Plus glädjas åt möjligheten att använda sig av 3D-touchtekniken.