Nya tjänster lanseras på grund av dålig uppkoppling

Stora rum, pool, restaurang, room-service och Wifi. Vi förväntar oss allt det här när vi bokar dyra hotellrum. Många gånger lever hotellen upp till förväntan inom de flesta områden, kanske är poolen lite mindre än på bilden men det kan vi leva med. Alla har olika förväntningar, uppfattningar och plånboksstorlekar, men en sak är säker, hur många stjärnor ett hotell än har så förväntas det alltid finnas Wifi. Men hur ofta levererar den?

Dålig WiFi kan lika gärna inte existera, men de flesta hotell verkar inte riktigt bry sig om deras anslutningskvalitet. Så länge de kan kryssa i lilla “WiFi tillgängligt” rutan på listan är de lyckliga.

Ännu värre, ju större ett hotell är, desto mer utrymme har de att täcka. Samt att ju större ett hotell är, desto fler människor kommer att vara där vilket betyder att det lilla nätverket blir överflödat och du får kämpa om att kanske få läsa ett e-mail eller två.

HotelWifiTest är en ny hemsida som uppmuntrar sina användare att gå till hotell och testa deras WiFi. Om du för närvarande är i ett hotell, kan tjänsten  automatiskt sätta fingret på var du befinner dig och hjälpa dig att göra ett hastighetstest.

Medan ovanstående hemsida växer snabbt tack vare en ny explosion av surr, finns det ett annat alternativ, SpeedSpot. SpeedSpot har funnits lite längre och därmed har en större databas. Tyvärr gör det inte riktigt lika bra jobb för att låta dig veta om WiFi är gratis eller betald – och med tanke på att några av dessa platser kommer att försöka få dig att betala uppåt mot 100 sek per dag för en anslutning, är det viktigt att veta.

Inte bara är det bra att veta att det finns hemsidor som ger oss denna information, nu kommer kanske hotellen erkänna sitt uppkopplingsproblem och investera i ett nytt nätverk och därmed visa att de bryr sig om de småsaker som gör oss tillfredsställda.