Nya tillägg till Chrome från Facebook

Facebook vill att vi ska läsa allt från deras app. Därför lanserar man nu nya inlägg till Googles populära webbläsare Chrome. Med detta tillägg kommer man att kunna spara artiklar från webbläsaren på sin Facebook för att läsas via… Facebook. Man kan också dela med sig en webbsida som ett inlägg på sin vägg.

De två tilläggen annonserades på Facebooks blogg nyligen, och är såklart ännu ett sätt för Facebook att få fler användare att stanna så länge på möjligt på deras sajt. Orsaken till detta är såklart, i förlängningen, annonspengar.

De nya tilläggen är alltså till för att dela och spara artiklar. Den förstnämnda finns ofta redan på de flesta bloggar och sajter idag, men ifall man hellre vill trycka på en knapp på verktygsfältet så kan man förstås göra det (man kan också kopiera-och-klistra in en länk direkt i Facebook…).

Läs mer: Facebook vill inte att vi ska klicka på länkar till andras webbplatser

Spara-funktionen är kanske lite mer udda. Här är det tänkt att man ska kunna spara en sida i en rätt undangömd flik i Facebooks mobila app, för att läsa den senare (via Facebooks inbyggda webbläsare, förstås). Det vore kanske inte en så kass funktion, om det nu inte vore för alla de lite onödigt krångliga tryckningar som detta tar.

Först måste man in i sin mobila app, sedan trycka på “mer”, sedan skrolla ner till “sparat”, hitta artikeln och där trycka på den. Istället för att läsa den direkt via, säg, ett bokmärke i Chrome kanske?

Facebook tror dock på denna idé, och kanske har de rätt. Det råder i varje fall ingen tvekan om att techjätten nu jobbar stenhårt på att få oss alla att sitta kvar i Fejjans blå trädgård så mycket som möjligt.

Behöver du hjälp med din annonskampanj på sociala medier? Klicka här.