Nya Stjärnornas Krig slår alla rekord – veckor innan premiären

Star Wars: The Force Awakens” har inte premiär förrän den 18:e december – men nästan en månad innan filmen går upp på biodukarna så har biljettförsäljningen slagit alla rekord i antalet förbokade biljetter.

Biljetterna för Episod VIII släpptes redan för en månad sedan, och för alla oss som inte kunde logga in vid precis rätt tillfälle var det kört efter redan några minuter. Enligt THR, ett magasin för Hollywoodrelaterade nyheter, så har man bara i Nordamerika sålt biljetter för 50 miljoner amerikanska dollar!

Läs mer: Ny trailer för Star Wars: Episode VII – The Force Awakens

Detta slår den förre rekordhållaren, Batman, vars “The Dark Knight” håvade in “ynka” 25 miljoner dollar i förbokade biljetter. Detta trots att december enligt många ses som en sämre tid för att locka biobesökare, som ju gärna spenderar pengar på sådant som julklappar och julbord.

Men nu är det kanske inte helt förvånande att Star Wars drar till sig mycket uppmärksamhet. Redan under George Lucas ledning var det en effektiv pengamaskin, och Disneys övertagande kan ju knappast stjälpa.

Denne artikelförfattare ska också ärligt erkänna att jag ändå sedan den första trailern har sett fram emot den nya filmen nästan mer än själva julafton…