Nya smarta dörrklockan fungerar i lägenheter

Nya smarta dörrklockan från Ring går att sätta upp i ditt befintliga dörröga och själva ringklockan sätts upp utan att behöva borra i dörren.

Tillhör du de som vill ha en smart dörrklocka med kamera i hemmet, men du bor i en lägenhet där du inte har möjlighet att sätta upp en egen klocka hur som helst? Nu lanserar företaget Ring sin nya video-dörrklocka som går att montera direkt på dörren utan att de behöver borra eller skruva. Du tar helt enkelt bort ditt befintliga dörröga och sätter dit Door View Cam på vardera sida av dörren och installationen är klar.

Ring Door View Cam har ett flertal smarta funktioner, bland annat:

  • Rörelsedetektering som gör att kameran aktiveras när någon rör sig framför dörren.
  • Tvåvägssamtal så du kan kommunicera med personer även om du inte är hemma.
  • HD-video som filmar i 1080p vilket gör att du får skarpa bilder av vem som är där.
  • Knack-avkänning som märker om någon knackar på dörren istället för att trycka på ringklockan.
  • Sekretesszoner som gör det möjligt att anpassa video-vyn och skapa ”blinda zoner” där kameran inte aktiveras.
  • Mörkerseende vilket gör att du kan se vem som står utanför även i mörkret.

Utöver det kan du fortfarande använda dörrögat precis som vanligt för att se vem som står utanför dörren. Door View Cam är dessutom kompatibel med Alexa, men dock bara i vissa länder. Om det kommer fungera i Sverige återstår att se.

Vi har tidigare testat Rings dörrklocka för fast installation, och även deras säkerhetskamera för exempelvis baksidan på huset, vilket fungerat mycket bra. Det enda bekymret har varit att batteritiden vintertid är förhållandevis kort, eftersom batterier får försämrad prestanda i kalla miljöer. Men då denna kamera har batteriet placerat på insidan av dörren kommer det inte att vara ett problem.

Läs även: Installera och använda en smart dörrklocka

Jamie Siminoff, Rings grundare och innovationschef, säger i ett pressmeddelande: ”När vi nu fortsätter vår mission att minska bostadsinbrott och skapa tryggare bostadsområden, vill vi att alla med en ytterdörr ska ha möjligheten att skydda sin fastighet och förhindra inbrott.”

Så nu finns det inte längre några ursäkter för att inte skydda din ytterdörr med en säkerhetskamera, oavsett hur du bor.