Nya Sherpa-appen skapar resetips baserat på Instagramfoton

Folk reser över hela världen och lägger upp foton på platser som de besöker. Det tar appen Sherpa fasta på och skapar nu en reseguide baserat på Instagramfoton.
Appen samarbetar med över 2.000 Instagramfotografer som låter Sherpa använda deras foton som grund för reseguiden. Tillsammans med information från Foursquare och Wikipedia kan sedan användare över hela världen få tips och förslag på intressanta resmål.
Appen har tips för flera olika typer av resenärer, så både äventyrare och lyssemestrare kan hitta guldkorn. Med de redan 500.000 foton som geotaggats på Instagram har Sherpa skapat över 15.000 olika reseguider för destinationer över hela världen. Du kan antingen söka på specifika destinationer, eller låta dig inspireras till nästa resmål genom deras ”trending locations”.
För att kunna dra nytta av Sherpas resetips behöver du uppge din mailadress, ditt Instagram-konto samt din hemmabas. Du har även möjlighet att låta Sherpa ta del av dina egna resefoton för att veta var du har varit. Dock är det då bra att känna till att dina foton blir publika i appen, så om du inte vill låta hela världen se dina semesterbilder ska du nog undvika att låta Sherpa få tillgång till dem.
Appen är i nuläget främst en inspirationsapp för människor att hitta spännande destinationer, eller hitta ställen att besöka under sin semester. Med tiden kan dock Sherpa komma att lägga till fler tjänster, så att du kan boka flyg och guidade resor till de olika platserna på fotona.
Appen finns bara till iOS, men kommer förhoppningsvis även göras tillgänglig för Android inom kort. Men redan nu kan du som har en iPhone börja planera nästa resmål, eller bara hitta spännande ställen att se under sommarens semester.