Nya Facebook Canvas – Instant Articles för annonser

Korta laddningstider och kreativa, interaktiva annonser i mobilen. Facebook Canvas beskrivs som Instant Articles fast för annonser, och lanserades igår med full kraft.

Facebook vill hålla kvar användarna inom sin egen app, även när de spanar in annonser. Instant Articles verkar ha fallit väl ut för techjätten, och Canvas ska göra samma sak. När användare klickar på en Canvas-byggd annons öppnas så en helsida på Facebook självt, utan att behöva ladda in en ny sida.

Där kan man scrolla sig vidare i en rätt händelserik miljö, med exempelvis animationer, videosnuttar och bilder som ändras när man vickar luren. Smarta och snygga saker som inte kräver mer från mobilen. Och det krävs inte några kunskaper i kodande för att skapa annonser heller.

Läs mer: Facebook Canvas – nytt annonsformat för mobil konvertering

Facebook har – enligt dem själva – utvecklat ett antal verktyg som är lätta att använda för annonsörer. Facebook Canvas kostar dessutom inget extra, och kan anpassas efter samma demografiska data som övriga annonser. Man lockar också med att Canvas-annonserna har bättre genomslag; 53 procent av användarna tittade genom minst halva annonsen, ibland under hela 31 sekunder (eller 70 sekunder för de bästa annonserna).

Som synes så vill Facebook verkligen att du som annonsör ska använda sig av Canvas. Inte för att de ska bli fler annonser (det ska det inte, säger man) utan för att man vill behålla användarna, samtidigt som de drar in pengar från annonsörer. Det kan mycket väl vara en smart idé.

Om du vill annonsera via Facebook Canvas så kan man skriva upp sig här.