Nya Alexa Echo Show, nu med bildskärm

Amazon lanserar nu sin nya AI-assistent Alexa Echo Show. Den nya enheten är försedd med en bildskärm, och Amazon trycker på möjligheterna till videosamtal.
Att ha en digital assistent som har en bildskärm kan tyckas ganska simpelt med tanke på våra vanliga mobiltelefoner. Men varken Alexa Echo eller någon av de andra tillgängliga digitala assistenterna (Google Home, Mycroft, Ivee etc.) har haft bildskärm, så det är trots allt något nytt vi nu får se.
Att Amazon trycker på möjligheterna till videosamtal beror på att Echo Show fungerar med både IOs och Android, och är inte bara låst till att ringa mellan olika Echo-enheter. Givetvis går det även att titta på YouTube-klipp, se filmer via Netflix och se nyheter. Tanken är även att genom bildskärmen göra användandet enklare, i synnerhet för personer som saknar teknikvana.
Det enda vi saknar är en representation av hur Alexa ser ut, i nuläget är det bara en svart skärm som visar nödvändig information. Men vi kommer sannolikt att få se hur Alexa ser ut inom en inte allt för lång framtid.
Alexa Echo Show beräknas finnas i butik (i USA) den 28:e juni, med redan nu kan du få en glimt av vad den nya enheten har att erbjuda i klippet nedan.