Ny vd för Swedish Content Agencies

Sonja Björk Ebert tillträder som ny vd för Swedish Content Agencies.

Sonja har en bakgrund som journalist, chefredaktör, byråchef och konceptutvecklare och var under flera år kreativ chef på content marketing byrån Make Your Mark. Senast kommer hon från Kicks, och rollen som Head of Creative och ansvarig för Kicks Inhouseavdelning.

Kommunikationslandskapet är i dag mångfacetterat. Det kännetecknar också Sonjas fantastiska erfarenhet. Hon har bredden från både tv, radio, event, förlag, reklam, publicistisk verksamhet och content marketing. Sonja har arbetat både strategiskt och operativt, och i arbetet som vd för Swedish Content Agencies behöver man ha den mixen, säger Maria Westman, styrelseordförande för Swedish Content Agencies.

Swedish Content Agencies arbetar just nu med att ytterligare stärka medlemsnyttan samt att fortsätta utvecklas som kunskapsnav inom content marketing.

Det är ett starkt bidrag med Sonjas förståelse för branschen och hennes vilja att genomföra olika aktiviteter. Att sprida kunskapen om content marketing är viktigt, fler ska förstå och kunna göra bra content marketing. Ju fler som kan, desto vassare och större blir vår bransch, menar Maria Westman.

Tillträdande vd Sonja Björk Ebert ser fram emot att tillsammans med medlemmarna få utveckla och bredda organisationen.

De senaste åren har content marketing utvecklats enormt, och för mig som varit med sedan content mest förknippades med kundmagasin, är det otroligt spännande och hedrande att få vara med på den fortsatta utvecklingsresan. Content marketing innefattar så mycket, det är en bransch som kokar av kunskap, kompetens och kreativitet. Och så älskar jag event och längtar efter att få dyka in i slutarbetet inför Swedish Content Awards, säger Sonja Björk Ebert.

Under våren är det fullspäckat schema med arbetet för Swedish Content Awards, branschtävlingen för bästa content marketing. Galan går av stapeln för 19:e gången den 16 maj, men nomineringarna tillkännages tidigare.

Tävlingen är till för att hylla de bästa, och några nya kategorier har tillkommit i år, bland annat personpriser som ”Årets rising star”, ”Årets formgivare”, ”Årets redaktör/producent” och ”Årets kreatör”. Man har också adderat ett storpris ”Årets Content Marketing”, som blir essensen av alla priser.

Jag vet hur viktig den här tävlingen är, både som kreatör men också för befintliga och kommande kunder. Och för att inte tala om hur kul det är att träffa kollegor och kunder, det är en fantastisk mötesplats för alla, säger Sonja Björk Ebert.