Ny svensk plattform för distansjobb

Var hittar jag distansjobb? Hur hittar jag uppdrag som går att kombinera med livsstilen som digital nomad? Det är två av de vanligaste frågorna som gruppen Svenska Nomader får i sitt nätverk. Idag lanserar de en plattform (beta) för distansjobb och digitala nomadjobb.


Gänget bakom Svenska Nomader: Christoffer, Yasmine, Emelie

Under de 2,5 år som Svenska Nomader har funnits har vi varit i kontakt med tusentals personer som drömmer om eller fascineras av livsstilen som digital nomad. Med ett platsoberoende arbete blir arbetslivet mer flexibelt – och det går att kombinera arbete och fritid på ett annat sätt. Digital nomad-livsstilen ser olika ut för olika personer – från att backpacka runt i Asien med en laptop till att jobba hemifrån eller att kunna bo kvar på mindre orter i Sverige men sköta jobbet på distans, skriver gruppen på sin sajt.

Den största utmaningen som personer vi kommer i kontakt med har är dock svårigheten i att hitta distansjobb – särskilt sådana med skälig betalning och bra villkor. Vi har tidigare satsat mycket på inspiration inom området, inte minst genom våra nomadporträtt där vi intervjuar svenska digitala nomader från olika delar av världen. Nu vill vi ta nästa steg och även hjälpa personer inom vårt nätverk att hitta distansjobb och på sikt även giguppdrag som går att sköta på distans, förklarar Svenska Nomader.

Här kan du läsa mer och söka ditt första distansarbete .