Ny studie: Äldre och yngre väljer streaming framför TV

Svenskt Kvalitetsindex har genomfört en branschstudie kring streamingtjänster. Alla aktörer får godkända betyg när det gäller tekniken men det innehåll som HBO levererar uppskattas mest. Mer än hälften tycker att streamingtjänster är en fullgod ersättare till traditionell TV, särskilt bland de äldre och yngre tittarna.

Källa: Svenskt Kvalitetsindex
Samtliga streamingaktörer får godkända betyg när det gäller det tekniska kring tjänsten, det vill säga bildkvalitet och stabilitet, men när det gäller just kvalitet på innehållet så sticker HBO ut. HBO har därför också Sveriges nöjdaste streamingkunder. Även C Mores kunder är vädigt nöjda med det stora utbudet av sport som de erbjuder, skriver Svenskt Kvalitetsindex i ett pressmeddelande.
– Vi har genomfört motsvarande studie i Norge och där ligger resultaten betydligt högre än i Sverige, säger Johan Parmler, vd Svenskt Kvalitetsindex i ett pressmeddelade. I Norge kommer Viaplay bäst ut med ett betyg på 75,8 och Netflix sämst ut. Det ska dock noteras att i Norge får Netflix ett betyg på 70,5, högre än HBO som får bäst betyg i Sverige.
Så här genomfördes studien:

Intervjuerna har genomförts via telefon under oktober 2017. Personer i åldern 18 – 79 år som är bosatta i Sverige samt företag i Sverige med minst en anställd ingår i urvalet. Urvalet är taget från PAR Konsument och PARAD.
SKI använder 95 % signifikansnivå som standard. Liknande studie är genomförda i Norge.