Ny standard för hur nyhetsmedier använder och processar metadata

Ooyala har inlett ett samarbete med DPP, ett internationellt nätverk för medie- och nyhetsmedie-branschen, för att utveckla en internationell standard för hur nyhetsmedier använder och processar metadata.

Initiativet som heter Metadata Exchange for News är utformat för att hjälpa till att skapa standarder för hur nyhetsinnehåll indexeras i alla steg – från planering och nyhetssamling till produktion, distribution, visning och arkivering.

I en allt snabbare miljö ställs höga krav på att media-hantering och innehållsleverans med metadata är både snabb, exakt och relevant i varje steg i processen, säger Bea Alonso, marknadsföringschef på Ooyala. “DPP gör ett viktigt arbete för detta, och arbetet vi gör är ett viktigt steg för att få en internationell standard.

Med Metadata Exchange for News kan metadata som genereras i nyhetsplaneringen överföras till kameror, och från kameror vidare till produktionen och vidare till publicering och distribution. Nyhetsredaktionerna kommer att kunna få ut nyheterna snabbare med rätt metainformation. Eftersom nyhetspaket och klipp är tydligt markerade med upphovsrättsinformation kommer systemet även underlätta för hantering av rättigheter. Innehållsökning och –bevakning utvecklas och förbättras och ger bättre snabbare och bättre träffbild vilket möjliggör större livslängd och räckvidd för materialet.

Nyhetsredaktioner vill att journalister och korrespondenter ska fokusera på nyheterna och storyn, inte processen för att få ut nyheten, säger DPP: s VD Mark Harrison. “Genom samarbete med innovativa medieföretag som Ooyala får vi automation av content, publicering och distribution, kommer vi att göra det enklare för nyhetsmedier att kunna fokusera på det som är deras huvuduppgift; att fokusera på nyheterna och stories.