Ny Spotifyannonsering bättre än alla andra

Förra året lanserade Spotify”branded moments”, ett sätt för annonsörer att placera videoannonser i de mest populära spellistorna, och på så sätt ge lyssnarna 30 minuters reklamfri musik.
Spotify har fortfarande en stor andel av sina användare på den reklamfinansierade versionen. Det betyder att det titt som tätt kommer små reklamjinglar och annonser mellan låtarna som spelas upp. Den reklamfria versionen kostar 99 kr per månad, något som inte alla är beredda att betala. Men ändå är många ute efter att slippa reklamen, och det är här ”branded moments” kommer in.
Genom att titta på en kort reklamfilm istället får användaren 30 minuters reklamfri uppspelning, något som flera annonsörer testat sedan möjligheten lanserades för ca ett år sedan. Men vad är då resultatet av dessa reklamfilmer? Det ville undersökningsfirman Interquest ta reda på, och frågade Spotifyanvändare vad de tyckte om de ”branded moments” som visar reklam för företagen Gatorade, Bacardi, 7-eleven och Bose.
Resultatet visar att hela 61 % av de tillfrågade upplevde att annonsen ökade lusten att köpa det aktuella varumärket. Det är hela 54 procent högre än för vanliga Spotifyannonser. Dessutom upplevde 76 % av användarna att reklamen var relevant för dem och för mer än hälften ökade det deras intresse för varumärket.
Att den här typen av reklam skulle vara mer än dubbelt så effektiv som Spotifys vanliga reklam verkar smått otroligt, men förutsatt att inget fuffens försiggått så borde alla snarast börja jobba med branded moments. En så pass stor ökning av intresset för varumärket, och dessutom känslan av att reklamen var relevant kan också få betraktare att undra lite kring hur målgruppen ser ut. Kommer andra företag att kunna få liknande resultat om de börjar använda sig av det nya reklamgreppet? Förhoppningsvis är det inte bara slump och nyhetens behag, utan att vi får se den här typen av resultat replikeras även av andra varumärken.