Ny reklamkampanj från Facebook ska få oss att använda Live-video mer

Facebook tycker inte att vi streamar videoklipp via Facebook Live tillräckligt ofta. I alla fall verkar det så när man nu rapporteras planera en omfattande reklamkampanj (ironiskt nog även på linjär-TV) som ska få alla de 1, 7 miljarder användare att filma sig själva lite oftare.

Detta skriver Wall Street Journal, som också tillägger att man utöver TV-reklam också kommer satsa på sådant som gammal hederlig skylt-annonsering.

Tanken är att locka till sig de “vanliga” användarna, som man anser inte har tagit vara på Facebook Live tillräckligt mycket. Sociala mediejätten har redan omfattande kontrakt med flera publicister och “kända personer”, som får betalt för att sända live för att hålla flödet vid liv.

Men denna nya kampanj ska alltså få såna som dig och mig att sända Live mer. Reklamkampanjen ska innehålla roliga klipp från “vanliga” människor, och har utvecklats av Facebooks egen reklamstudio, “The Factory”.

Det finns dock inga uppgifter om när reklamkampanjen ska kicka igång, vart TV-reklamen kommer visas, eller hur mycket den kostar för den delen.

Läs mer: Snart kan man sända live på Facebook direkt från datorn

Att Facebook verkligen, verkligen vill att vi ska använda oss av Facebook Live är inget nytt, i synnerhet inte för våra läsare. En stod del av detta ligget i att man tror på videon som det enskilt största medium som vi kommer använda oss för framtida kommunikation på internet.

Det är också, kan tänkas, ett sätt att få användarna att skapa mer eget innehåll annat än att “bara” dela med sig av länkar till andras artiklar, något som Facebook sägs ha våndats över tidigare i år.