Ny Nordenchef på Stripe

Med sin svenska bakgrund och internationella erfarenhet ska Erik Olofsson bidra till att förfina Stripes nordiska strategi att utveckla den globala konkurrensförmågan hos företag som startas på små marknader och därför är beroende av att snabbt expandera internationellt.

Erik kommer närmast från det San Franciscobaserade blockkedjeföretaget Chain och det nordiska vc-bolaget Creandum. Han har en tidigare bakgrund som managementkonsult på Bain & Co där han arbetade i olika roller i Stockholm, London och New Delhi. Han har en MBA från Harvard och civilingenjörsexamen från Linköpings universitet.

– Jag ser fram emot att få leda Stripes verksamhet i Norden och ser många möjligheter framförallt bland nystartade techbolag som snabbt och enkelt behöver nå en internationell marknad, säger Erik Olofsson. Jag har alltid sökt mig till företag med känsla och förståelse för hur teknik och affärer kan utvecklas tillsammans och det är ju precis där Stripe har skaffat sig en ledande position.

Stripe är en teknisk plattform för företag och utvecklare som skapar affärer på internet, framför allt genom att erbjuda verktyg för snabba och säkra betalningar. Därigenom hjälper Stripe många nystartade företag att komma online och är med och driver internatekonomin.