Ny design för Newsner

Sveriges största virala nyhetssida, Newsner, har fått ny design. Den nya hemsidan är snabbare, säkrare och har mindre reklam än den gamla.

På Newsner gör vi redan Sveriges mest gillade innehåll på Facebook. Nu har vi använt samma datadrivna analys för att för att skapa en sida anpassad efter läsarnas beteende, säger Johan Rikner, VD, nyheter365.

nyheter365 driver Sveriges största virala nyhetssida Newsner sedan 2 år tillbaka. Nu har sajten fått en rejäl uppfräschning och blivit snabbare, säkrare och bättre. Newsner har flyttats från WordPress till ett helt egenbyggt system.

Den nya sidan är mer mobilvänlig och anpassad för att göra läsbarheten så bra som möjligt

Den gamla sidan var snabb, men den här är ännu snabbare, säger Johan Rikner.

Annonslösningarna på Newsner 2.0 är mer avancerade än tidigare för att kunna skräddarsy lösningar för för kunder. Samtidigt har annonsplaceringarna de facto minskat på sidan för att göra artiklarna mer läsarvänlig och optimera budskapen som visas.

Vi har skapat en modern plattform med tydligare fokus på innehållet, tydligare rubriker och mer lättläst typsnitt. Newsnersjälen har inte försvunnit, utan snarare evolverats till ett mer modernt snitt.

Flytten från WordPress till ett eget system innebär också att sidan är mer säker och har en mer avancerad API funktionalitet, säger Johan Rikner.