Välkommen till Dagens Analys!

Ny Apple Watch app hjälper dig att hitta din borttappade iPhone

Här är en bra nyhet för alla som ständigt letar efter sin borttappade iPhone. Lookout har lanserat en smart app till din Apple Watch.

Deras nya app hjälper dig att inte glömma din telefon, genom att varna dig om du är på väg att springa ifrån den. Appen kan även hjälpa dig att hitta en borttappad eller stulen telefon genom att vägleda dig till dess senast kända plats.

Appen kan också användas för att utlösa en hög varningssignal på din iPhone som kan hjälpa dig att hitta en borttappad telefon. Denna funktion kan även användas ifall du misstänker att din telefon blivit stulen av en ficktjuv.

Appen har även en ”distans-visualiserings-bar”, som visar hur långt du är ifrån din telefon. När du letar kommer du att få det gamla klassiska ”varmare” eller ”kallare” i din Apple Watch när du letar.

Om du har lämnat din telefon någonstans mycket längre bort, visar appen en karta med telefonens senast kända position, detta nästan i realtid via GPS.

För att få den nya appen till din Apple Watch, måste du ladda ner eller uppdatera till den senaste versionen av Lookout för iPhone och sedan synkronisera din Apple Watch med din telefon.

Den 1 april 2020 släckte vi lampan här på Dagens Analys.