Nvidia lanserar en superdator som kan ta AI till nästa nivå

Nvidia som är mer kända för sina grafikkort till datorer har tagit fram en superdator som ska kunna användas för så kallad maskininlärning och AI.

Under GPU Technology Conference, i USA, avslöjade Nvidia att de tagit fram en en superdator som de döpt till DGX-2. Tanken är att den ska användas av forskare som vill “pushing the outer limits of deep-learning research and computing” och lära upp artificiell intelligens.

Datorn har ett system som har 2 petaflops vilket är lika mycket som 1.000 Macbook Pro som jobbar. Snacka om att kunna processa mycket data med den råstyrkan.

Nvidia har också dubblat minnet för sin Tesla V100 GPU, som används för att hantera artificiell intelligens och maskininlärning. Flera tillverkar som Dell EMC, Hewlett Packard, IBM, Lenovo och Oracle kommer att använda Nvidias GPU under andra halvan av 2018.

Det här innebär för oss marknadsförare att det kommer dyka upp ännu bättre AI-tjänster i framtiden som kan processa ännu fler variabler än tidigare, och ännu snabbare. Vi pratar bland annat rösthantering och även översättningar i realtid. Det kommer också ta mindre tid att lära upp AIn än tidigare.