Nu vet vi allt om IT-säkerhet

Under vårt webinar om IT-säkerhet fick vi reda på massor om hur en hacker tänker, vad vi behöver skydda oss mot samt hur vi ska tänka för att öka säkerheten. Missade du webinaret kan du se hela här!
Tillsammans med Detectifys Yasmin Tilles och Linus Särud gick vi igenom flera olika aspekter av IT-säkerhet, allt från varför man kan bli hackad och vilka konsekvenser det kan ha, till hur du skyddar dig och vad du ska tänka på om du blivit hackad. Helt enkelt en omfattande genomgång av IT-säkerhet för företag och marknadsavdelningar.
Vi passade även på att ställa några frågor till deltagarna. Bland annat om de själva blivit hackade, något som inte var helt ovanligt, även om majoriteten inte har, eller inte tror sig ha blivit det.

Linus menar dock att det bara finns två typer av företag, de som vet att de blivit hackade och de som inte vet om att de blivit hackade.
Av deltagarna var det ingen som ansåg sig vara katastrofalt dålig på säkerhet, så det är ju skönt. Däremot upplever man att det finns områden som de kan utveckla.
 

För företaget deltagarna jobbar på upplever man att säkerheten generellt sett är Mycket god eller i alla fall godkänd.

 
Under webinaret lovade vi att delge två länkar:
Här kan du kontrollera om din mailadress förekommit i något känt hack.
Här finner du en summering av de tio vanligaste sårbarheterna.
Om du missade webinaret kan du ladda ner presentationen (Webinar Detectify), och även se hela filmen här: