Nu släpper Facebook en dedikerad app för alla evenemang

“En ny app för att hitta saker att göra med vännerna” – det är så Facebook beskriver sitt senaste släpp i en videotrailer. Appen är specifikt gjord för alla de Facebookevenemang som vårt flöde fylls av varje vecka.

Facebook själva uppskattar att kring 650 miljoner människor använder sig av evenemangs-funktionen i Facebookappen, med 100 miljoner dagligen. Ändå är det få så skapar dessa evenemang.

Läs mer: Snart kommer det annonser direkt in i dina Facebook-grupper

Nu vill man helt enkelt att fler av oss ska hitta på fler saker, och dessutom så vill Facebook underlätta själva letandet. Den nya appen ska också göra det enklare att synka alla evenemangs-händelser i mobiltelefonens kalender.

Facebook Events ersätter dock inte den nuvarande funktionen i den vanliga Facebookappen, så man behöver inte skaffa den om man inte vill (just nu i varje fall – vi minns alla vad som hände med Facebook Messenger!).

Appen har just släppts till iOS i USA, och snart kommer så även Androidversionen. När vi får se den i resten av världen är dock lite mer oklart, men fram tills dess så kan man alltid spana in videotrailern nedan: