Nu ska vi förbättra kommunikation på kontoret – med ny Googleapp för gruppsamtal

Vi skrev just om jobbchatten Slacks framgång, och att chatta på kontoret (eller hemma, eller på tåget, eller…) blir nu enklare även för den med Google-konto. Entré för: Spaces.

I korthet handlar det om en enkel app vars huvudsyfte är att lätt kunna bjuda in nya människor till gruppsamtal. Dessa konversationer är tänkta att röra sig kring olika “specifika” ämnen – så man kan starta ett samtal om bästa lunchstället eller om det där projektet som skulle varit färdigt igår.

Läs mer: Slack – meddelandetjänstens explosiva framgång

Att använda sig av meddelandeappar för arbetssyften är helt klart en växande trend, som Slacks framgångar (länken ovan) tydligt visar. Istället för tungrodda och svåröverblickbara mailkonversationer, så kan man enkelt skapa gruppsamtal kring såväl ämne, som arbetsplats. Vinsterna är många – så länge det inte blir alltför mycket lek med GIF:ar, förstås.

Ja, det är i alla fall vad det ryktas om, enligt Android Police. Deras robotpoliser har fått ta en tjuvtitt på meddelandeappen, som just nu betatestas (i en stängd, icke-publik grupp).

Således är det inte bara en fråga om när, utan mer om, appen kommer släppas. Men med tanken på hur heta meddelandeappar är nu så är det inte helt uteslutet. I synnerhet inte om Google vill tävla med exempelvis Slack.

Mejlandet är nog klart på väg ut, tycks det som. I alla fall i klassisk form.

(Bild- och nyhetskälla: Android Police)