Nu ska välavlönade hyllas och resten skämmas

Av någon besynnerlig anledning ska Dagens Media och Resumé varje år hylla de som tjänar mest, så att resten av oss kan skämmas.

Hur kommer det sig att Lotta på Aller plockar ut 3,3 miljoner kronor i lön när du själv bara fick 320 000? Är hon verkligen så mycket smartare än vad du själv är? Vad är det Lotta lyckats klura ut som du uppenbarligen inte fattat? Eller är det bara så att du är dum i huvudet? För du vet väl att smarta tjänar hög lön och korkade, ja de får leva på brödsmulorna som de smarta lämnar efter sig.

Sen får man läsa att Lena på Schibsted tjänade 4,2 miljoner kronor när Gunilla bara tjänade 3,5 miljoner. Gunilla var är dina 700.000 kronor? Det är ju faktiskt en helt ny och extrautrustad Volvo som du gått miste om. Eller är Lena faktiskt lite smartare än vad är?

För oss som jobbar i rännstenen finns det inte mycket att jämföra sig med. Vi tjänar alla lika illa.  Inte som Jeff som lämnade sitt jobb på McDonald’s förra hösten och ändå lyckades dra in 6,6 miljoner kronor till hushållet. Han verkar vara en smart jävel! Att bli uppmanad att hitta dörren och ändå dra in mer än de flesta. Eller vad säger du Stefan som kämpar som en dåre med Breakit och lyckas knappt få en lön som betalar en helkväll på Riche.

Det är en stor klyfta mellan pöbeln och rikefolket som Resumé och Dagens Media hyllar. Se så duktiga de är och se vad vi andra går miste om. Vi måste alla vara riktigt dumma i huvudet att vi själva inte kan dra in kosingen.

Nej,  jag är inte bitter jag är bara förvånad att det här fortfarande är en grej år 2018.  För det här känns sådär läskigt gammalmodigt.

Ett förslag är att nästa år istället hylla de som är lyckligast, eller fattade modet för att satsa på sin egna grej. Varför inte hylla Pekka som uppfann den där grejen som nu gör att vi slipper mojänga på jobbet. Här finns det många att hylla och som vi kan se upp till och få inspiration av. Och dem hittar vi inte i någon lönelista från “50-talet”.

Eller som vi säger i Finland – Små stjärnor lyser också i mörkret.

Lotta, Lena, Gunilla, Jeff och alla andra på listan. Vi vet att ni själva inte valde att synas där. Bara 50-talet som hade en dödsryckning.