Nu ska Resumé satsa på events och platsannonser

Branschtidningen för print, tv och mediebyråer har nyligen bytt ut sin chefredaktör Johan Såthe. Tidningen som inte längre satsar på att vara en tidning ska stöpas om till event och platsannonsering.

– För bara ett par år sedan gav Resumé ut närmare 40 tidningar per år och gjorde 8-10 events. Idag är situationen den omvända. Vi ger ut 10 magasin per år och har 38 inplanerade events under 2018. Det visar på den stora förändringen i vår bransch och därför inrättar vi en ny roll där vi tätare väver ihop koncept och redaktionen. Med en gemensam chef kan vi involvera redaktionen mer i vår eventverksamhet eftersom vi betraktar det som en växande och viktig del i Resumés redaktionella arbete, säger affärsområdeschef Mathias Kallio till sin egna tidning.

Visst kommer Resumé att fortsätta skriva artiklar men det är inte där affären är idag. Antalet producerade tidningar har minskat kraftigt till förmån för events, som skapar intäkter. Även platsannonseringen går bra och kommer att få ett större fokus under den nya ledningen.

Istället för Johan kommer konceptutvecklaren Fredrik Svedjetun att ta över. Ja, samma Fredrik som tidigare varit på Dagens Media. För konkurrenten Dagens Media lär det bli svettigare nu när både Mathias Kallio och Fredrik kan jobba ihop för att ta hela event-affären.

Resumés framtid speglar IDGs Internetworld. Den tidningen har gjort samma resa och är idag lika med eventet Webbdagarna. Vad som är säkert är att det lär hagla event över alla i branschen när nu fler ska storsatsa. Frågan är bara hur många events orkar man gå på innan det blir för mycket och man av ren trots väljer att lägga sin tid på annat.

Fast å andra sidan går Resumé minus varje år och det är väl hög tid att vända affären till att uppnå ett plus på sista raden. Om events kan göra tricket så …. why not.

Bilden är från ett av våra bästa stunder med Resume – Retargeting boonanza. När redaktionen släppte loss reatargeting över hela sidan.