Nu ska man kunna skicka pengar till varandra i Viber

Meddelande- och samtalsappen Viber har nu lagt till en ny funktion för sina användare – man kan nu skicka pengar och betala till sina kontakter. Detta får ses som ännu ett steg i hur meddelandetjänsterna alltmer tar plats som den nya portalen för interaktion online.

För närvarande är det enbart personer bosatta i USA som kan använda sig av den nya funktionen. Tjänsten har dock kommit till i samarbete med den världstäckande banktjänsten Western Union, som ju specialiserar sig även på internationella överföringar. En gissning är därför att tjänsten kan utökas.

Redan nu säger Viber i sitt officiella uttalande kring släppet att man kommer kunna skicka pengar från USA till bankkonton i “nästan 50 länder”.

Facebook Messenger och WeChat har redan liknande lösningar, så Viber är inte först – men den största av dem alla, WhatsApp, har faktiskt inga sådana möjligheter.

Läs mer: Whatsapp är hetaste appen just nu

Meddelandetjänsterna verkar ha kommit för att stanna. Frågan återstår om konsumenterna kommer vara lika ivriga som företagen på att utnyttja dessa nya möjligheter – men vi kanske inte får så mycket till val framöver?

Behöver du hjälp med att tillämpa den senaste digitala teknologin inom ditt företag? Klicka här.