Nu ska Google satsa på virtuell verklighet

VR, alltså Virtual Reality, har varit rätt mycket på tapeten den senaste tiden. Facebook, Steam och många andra satsar på denna nya teknologi – och nu verkar även Google hoppa på tåget. Detta i varje fall enligt de senaste ryktena på nätet.

Till att börja med så har det sedan ett tag florerat rykten om att Google ska satsa på just VR, utöver budgetlösningen Google Cardboard, som är ett slags VR-glasögon.  Enligt vissa så kan nya budgetglasögon lanseras redan under denna vecka!

Läs mer: Google lanserar nya VR-brillor nästa vecka

Det är, som vanligt på internet, inga helt säkra uppgifter ännu, men Android Police uppger att man hittat en märklig ikon i gränssnittet för utvecklare i Google Play. Ikonen heter “Android VR”, och är enligt källor alltså ännu ett bevis på att Googles VR-projekt är sant.

Denna ikon sitter bredvid andra ikoner som Android Wear, Android TV och Android Auto, något som alltså tolkas som att det handlar om en “fysisk” techlösning.

Andra säger att det rör sig om något utvecklar-relaterat, och inte alls behöver ha något med nya VR-brillor att göra. Detta är förstås också troligt, men tillsammans med de ovan nämnda ryktena och hur het VR-trenden verkar vara så hoppas vi ändå på att Google kommer lansera nästa coola VR-lösning.