Nu ska drönare leverera posten i Schweiz

Swiss Post som är postverket i Scweiz har beslutat sig för att använda drönare för att leverera posten. Istället för att titta längs gatan efter brevbäraren är det upp till himlen du ska spana efter din brevdrönare.

Sommarens test kommer att visa hur och på vilket sätt drönare ska användas i Schweiz för att leverera posten. Förresten bor inte Ingvar Kamprad i Schweiz? Vi kanske kan få honom att tycka till om tjänsten.

matternet_drone

Drönaren som postverket i Schweiz tänker använda heter ONE och tillverkas av Matternet. Drönaren kan transportera paket som väger upp till 1 kg i över 20 kilometer på en laddning. Idén är att leverera lättare paket som mediciner, dokument och maskindelar.

Drönarna har Matternet testat på Haiti där de levererat medicin och förnödenheter till personer i utsatta och svårtillgängliga områden. Testet har varit så framgångsrikt att Schweiz postverk nu tänker använda modellen.

“Our product is vertically integrated into a complete transportation solution. Swiss Post comes to us, we supply them all the technology (drones, landing pads, batteries, charging stations, cloud software) and they just focus on operations,” kommenterar Matternet.

Postleveranserna körs igång nu till sommaren.