Nu ska även comScore mäta hur online-annonser skapar fler butiksbesökare

Det har blivit allt viktigare för en mängd företag att kunna mäta hur deras onlinebaserade annonser når ut till sin tänkta publik, och dess effekt på den fysiska försäljningen i butikerna. Flera analysföretag har börjat erbjuda sådant, och nu även comScore som ihop med xAd lanserar ett nytt verktyg.

Det nya verktyget heter comScore Location Lift, och ska lanseras för xAd som är ett platsbaserat mobilt annonsnätverk. Tjänsten ska kombinera comScores och xAds teknologi för att låta annonsörerna mäta sådant som räckvidd och frekvens när det kommer till så kallad “foot traffic” – alltså fysiska kundbesök.

Till att börja med kommer man att mäta mobila annonser, men tanken är att tids nog täcka alla plattformar. Samarbetet är dessutom globalt, så man kan tänka sig att även nordiska företag kan ta del utav detta.

Utöver mätningarna av fysiska besök kommer man även att kunna mäta intäkterna relaterade till dessa – dock dröjer ett tag till innan den funktionen blir tillgänglig.

Detta samarbete är alltså på intet sätt en total nyhet. Både Facebook och Google har börjat erbjuda sådana mätmöjligheter för de som annonserar på deras nätverk sedan ett tag tillbaka, med Google som redan 2014 erbjöd sådana möjligheter. Mer nyligen har man även börjat låta lokala butiker annonsera på Google Maps.

Läs mer: Nu kommer annonser till Googles kartor

Nyttan av att kunna se de digitala annonserna direkta påverkan på konsumenternas affärsbesök är såklart omöjlig att inte uppskatta. Med bättre mätningar kommer bättre möjligheter att faktiskt anpassa sin kampanj efter de lokala behoven.

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.