Nu ska även äldre börja använda Snapchat

Erkänn att du satt och snappade med kollegorna under en kort tid för att förstå hypen. Sen kändes det som att vi invaderat ungarnas plattform och vi alla gick tillbaka till Insta och Fejjan. Men nu ska det bli ändring. Vi ska tillbaka till Snapchat.

Och med “vi” menar jag oss som är +30 år.

Snapchat har problem med sin finansiering, aktiekursen och dalande användartal. Senaste omdesign gjorde inte saken bättre. För att vända på den här negativa spiralen tänker Snapchat locka över äldre användare. Du vet det som Facebook gjorde och sen typ tappade hela ungdomsgruppen till förmån för att din mormor nu lägger upp bilder på Fejjan, från när du var liten. Snapchat tänker väl att det finns fler av oss äldre än det finns yngre och ja, de yngre får allt gå och hitta en ny plattform att hänga på.

“Most of the incremental growth in our core markets.. will have to come from older users who generate higher average revenue per user. Growing in older demographics will require us to mature our application,” sa en bitter Speigel som verkar ha kastat in handduken.

Om du vill läsa mer om Snapchats vändning ska du klicka här.