Nu ska alla smarta klockor prata med varandra

Om du trodde att smarta klockan alltid skulle vara beroende av den smarta mobilen så har du fel för smarta klockan kommer att bli en självständig mojäng som du också kan kommunicera med.

I framtiden kommer du att ha datorn för jobb, plattan för media och spel, mobilen för något annat och smarta klockan för kommunikation. Eller kommer likt iPhone när den släpptes någon mojäng att slå ihop alla dagens enheter till en WmcD – Wearable media communication Device. Vore fränt om det var en slagtålig sak som tålde vatten, kunde vara aktiv i minst en vecka utan laddning och anpassa skärmstorleken efter behov.

Kommande steg i utvecklingen är att smarta klockorna nu ska börja kommunicera med varandra. Enligt läckta dokument ska redan nästa version av Android Wear göra det möjligt att skicka meddelanden och emojis direkt mellan exempelvis två smarta klockor.

Googlade och hittade ingen annan som myntat begreppet WmcD så tillsammans kan du och vi fira att vi var först med att slå ihop Wearable + Media + Communication + Device till WmcD. Fast förkortningen känns inte så frän så istället kan vi använda “devcom”, eller vad tycker du? Låt oss komma på ett nytt buzzord.