Nu ska AI:n underlätta kundsupporten

Företaget Salesforce lanserade i höstas en egen AI, kallad Einstein efter en viss känd forskare. Tanken var att “demokratisera” tillgången på AI för företag och underlätta marknadsföring. Nu inkluderar man Einstein AI:n i sin kundtjänstplattform Service Cloud – med målet att förbättra kundsupporten för alla inblandade.
De som arbetar med kundsupporten ska, med hjälp av AI:n, få tillgång till information som ska hjälpa dem att bättre förstå kundernas behov. Samtidigt så ska deras chefer få bättre koll på supportens verksamhet. Det är dock kundernas tillfredsställelse med supporten som är det övergripande målet.
Läs mer: ”Einstein”-AI ska göra marknadsföring och kundsupport enklare
AI:ns jobb i det hela går ut på att den, baserat på tillgängliga uppgifter, styr samtalet till den kundtjänstmedarbetare som har bäst kompetens. I samband med detta så får hen nödvändig kundinformation, innan man ens börjat prata med varandra. Sedan kan kundtjänstens chef få en automatiskt ihopsatt rapport med sådant som längden på köerna och väntetider.
Det blir förstås mycket extra information att hålla koll på medan man pratar med en kund, så det är kanske inte säkert att det underlättar så mycket som man kan tro – men SalesForce verkar inte se det som ett problem.