Nu satsar Facebook på vädret

Du har kanske sett Facebooks väderpåminnelser i flödet, som varningar för regn imorgon eller väderprognosen för ett evenemang. I en ny uppdatering satsar nu plattformen helhjärtat på vädret – och vill ersätta din väderapp en gång för alla.
Facebook vill verkligen bli allas multiverktyg för internet och nu satsar man alltså på vädret. Några slumpvis utvalda personer har redan fått prova på tjänsten, som nu dock ska rulla ut till alla iOS och Androidanvändare under den kommande tiden.
Läs mer: Facebooks app för länder med dålig bandbredd är en succé
Vad är det man får då? Tja, om ni har sett en väderhälsning på sistone (som varnar för kyla imorgon, till exempel) så ska man nu kunna trycka på den för att få se en utförligare väderprognos för de kommande fem dagarna (tillsammans med en rolig bild).
Än så länge så är informationen rätt begränsad, skriver bland andra TechCrunch, men Facebook sägs vara på gång med fler funktioner.
Väderleksrapporten drivs av IBM-tjänsten Weather.com och man ska kunna välja bort eller lägga till platser precis som i vilken väderleksapp som helst. Men har man platsinställningarna på i sin mobil så kommer man såklart att visas vädret för ens nuvarande position.