Nu lanseras Adobe Commerce Cloud

Nu integrerar Adobe fullt ut funktionerna i e-handelsplattformen Magento och marketing automation-systemet Marketo i Adobe Commerce Cloud.

På sitt årliga marknadsföringsevent Adobe Summit i Las Vegas i veckan presenterade Adobe en rad nyheter.

I fjol förvärvade Adobe marketing automation-företaget Marketo, för 4,75 miljarder dollar. Nu har Marketo integrerats i Adobes Marketing Cloud, vilket bland annat innebär att användare genom Marketo Engage kan bevaka och redigera innehåll från Adobe Experience Manager och Adobe Creative Cloud. Det blir även möjligt att få rekommendationer i B2B-försäljningsprocesser.

E-handelsplattformen Magento förvärvades av Adobe för 1,68 miljarder dollar och har även den blivit integrerad i Adobes Experience Cloud. Med nya Adobe Commerce Cloud – som bygger på Magento Commerce – kan företag nu skapa kundresor för fysiska, digitala och virtuella butiker.

Globalt ekosystem med 300 000 utvecklare

Med integrationerna av Marketo och Magento omfattar Adobes globala ekosystem nu 13 000 partners och 300 000 utvecklare.

Med Marketo Engage kan vi erbjuda våra kunder en samlad ingång till världens ledande kreativa verktyg och branschens ledande B2B-plattform för marketing automation. Uppköpen av Marketo och Magento ger oss kapaciteten att erbjuda en komplett portfölj, med verktyg för att skapa den första kreativa sketchen till att ta ut riktade och mätbara kampanjer till slutkunderna, säger Klara Lundquist, Adobes marknadschef i Norden.