Nu kommer videoklippen på Vine och Twitter att kunna bli ännu längre

Twitterägda videotjänsten Vine är känd för sina ultrakorta 6-sekundersklipp. Nu är det slut på det, och gränsen för Vines (och videoklippen på Twitters självt) får en ny 140-sekundersgräns istället. Influencers får nu också en app för att mäta antalet följarnas engagemang. Detta är ännu ett steg mot ännu mer video på Twitter-plattformen – något som verkligen ligger i tiden.

Twitter-videos kunde tidigare bara vara upp till 30 sekunder långa, något som nu alltså ändrats. Företaget självt skriver på sin blogg att videos är “allt mer centrala för real-tidskonversationerna på Twitter”, och understryker att video-relaterade Tweets har ökat med över 50 procent sedan början på 2016.

Vi har tidigare skrivit en del om videos på sociala medier, med Facebook Live i täten. Twitter själva har också satsat hårt på formatet, med bland annat deras egen live-tjänst Periscope. Många tror att videos kommer att dominera våra digitala konversationer i framtiden, något Twitter verkar ta på allvar.

Läs mer: Twitter köper magisk ponny för att bättra på videotekniken

En annan intressant nyhet från Twitter är också iOS-appen Engage, som är främst riktad mot influencers som vill hålla koll på sina följare och deras engagemangsnivå. Appen kan dock användas och laddas ner även av oss vanliga dödliga.

Engage låter Tweet-videoskaparen hålla koll på antalet likes, nya följare och mängden re-tweets. Man kan dessutom se antalet visningar och då alltså mängden engagemang. Ett bra verktyg även för marknadsföraren (eller influencern som samarbetar med en sådan).

“Missa aldrig en konversation”, skriver Twitter, och hoppas på så sätt att de får fortsätta vara en av de viktigaste mediakanalerna även i framtiden. Kanske kommer satsningen att löna sig – eller är videogränsernas förlängning bara till Twitters nackdel? Man vill ju trots allt prioritera korta, snabba och vitsiga samtal…

Behöver du hjälp med din digitala marknandsföring på sajter som Twitter? Klicka här