Nu kommer routrar som gör konsumenterna osynliga på nätet

Inte nog med att webbläsarna börjar blockera tredjepartskakor med automatik kommer nu hårdvara som gör konsumenten helt osynlig på internet.

Runt förvirrade konsumenter snurrar det företag och organisationer som vill hjälpa dem att se hotet från spårningen på nätet. Det finns VPN-tjänster, webbläsare som blockerar spårning helt automatiskt, sajter som lovordar frihet från spårning och nu också hårdvara som ersätter din router i hemmet så att du och hela din familj blir osynlig på nätet.

Det är företaget bakom Invizbox som ser till att du och alla som använder routern surfa helt anonymt tack vare inbyggd VPN och anoymiseringstjänsten Tor.

Invizbox kostar 99 dollar och en månadsavgift för vald VPN-tjänsten.

Invizbox är en av många hårdvarutillverkare som nu dyker upp på marknaden för att skrämma  konsumenterna och se till att de blir anonyma på nätet. Ett hårt slag för mätföretag, annonsörer, retargeting-aktörer och andra som lever på möjligheten att spåra sina och andras användare.

Med tanke på hur många som redan har reklamblockerare (Ad Block), surfar med Firefox (som auto-blockerar kakor) och använder Safari från Apple (som har ITP) är det ett under att företag vågar lämna ut några siffror på marknaden om deras storlek eller lova tjänster som bygger på gammal spårningsteknik.

Se bara här hur tragiskt det kan bli: