Nu kommer Netflix stora konkurrent till Sverige

E-handelsjätten Amazon har sedan ett bra tag tillbaka en egen streamingtjänst, Prime Video. Nu lanseras tjänsten, som tidigare bara funnits i USA över hela världen, inklusive Sverige. Netflix, HBO och Viaplay kan nu få en allvarlig konkurrens.

Amazons Prime Video ska nu komma till 200 länder, däribland alltså Sverige enligt deras eget pressmeddelande. Priset kommer att under en övergångsperiod att vara ynka 2,99 euro, runt 30 svenska kronor. Efter ett halvår så kommer priset dock att höjas till 60 riksdaler.

Tjänsten verkar i övrigt likna det vi blivit vana vid på sistone (med algoritmer som rekommenderar olika serier för olika användare) och man kommer också att lansera egentillverkade, unika serier (bland annat Grand Tour, med det ursprungliga gänget från Top Gear).

Den senaste tiden så har det gått fort fram i streamingbranschen. Från att ha setts som en form av sidolinje i TV-branschen så inser nu allt fler möjligheter i den digitala videon, i takt med att allt fler av oss tittar på playtjänster av olika slag.

Netflix är fortfarande ledande och en populär tjänst, men är nu en bland många alternativ. I takt med att man ökat priset så kommer också frågan om inte Amazons intåg på världsmarknaden kommer skaka om fundamenten?

Läs mer: Facebook ska konkurrera med Netflix

Nåja – så länge Netflix kan hålla uppe kvaliteten på SF-serier som The Expanse eller Stranger Things så kommer jag vara kvar. Men kanske kommer Amazon ikapp även på den fronten?