Nu kommer nästa steg i YouTubes streamingstrategi

Först erövrade de världen genom att sprida användarnas egenskapade material, därefter startade de en prenumerationstjänst för musik. Nu kommer nästa steg i YouTubes strategi: ett streamingabonnemang där du får tillgång till material från flera olika källor.

Med den nya tjänsten avser YouTube sannolikt utmana Apple och Amazon, som båda redan erbjuder plattformar för att prenumerera på streamat material från olika källor. Nu ska du även kunna komma åt flera olika tjänster och utbud direkt från YouTube.

Enligt en källa till nyhetsbyrån the Information har företaget de senaste månaderna fört samtal med ett flertal underhållningsaktörer om att erbjuda sina tjänster via YouTube. Talespersoner på YouTube har avböjt att kommentera det hela, och det finns i nuläget inga namngivna företag eller detaljer kring hur tjänsten kommer att se ut.

YouTube har redan idag ett starkt grepp om konsumenterna, och siffror visar att svenskar spenderar fler minuter per dag på YouTube än traditionell linjär-tv. Så nog finns det fog för företaget att ytterligare utöka sitt tjänsteutbud, och försöka bli en ”one-stop-shop” för videomaterial på nätet.