Nu kommer lokal native-annonsering till Schibsteds Aftonbladet

Mediegruppen Schibsted har nu lanserat så kallade native-annonser (sponsrade artiklar och liknande innehåll) för lokala marknader. Detta innebär alltså att de lokala utgåvorna av Aftonbladet.se kommer få annonser från lokala näringsidkare för de mer specifika marknaderna.

Aftonbladet har sedan 2015 haft geostyrda, lokala nyheter för de användare som har platstjänster påslagna på sin mobil eller dator (eller om de valt stad eller region själva). Nu kommer man också att se lokala native-annonser, på en annonsmärkt plats. I förlängningen kommer detta att fungera på fler av de Schibsted-ägda sajterna.

Läs mer: Schibsted för samman svenska och norska mediehus i gemensam utvecklingsorganisation

Den nya tjänsten lanseras i samarbete med Fastighetsbyrån i Stockholm och Göteborg, och har redan testats i två veckor med “mycket gott resultat” enligt Schibsted själva, som säger att “läsarsiffrorna har varit starka och engagemanget högt.”

“Detta har varit efterfrågat under en längre tid av våra många lokala annonsörer”, säger Josefine Kvarnström som är chef för Schibsted Content Studio i ett pressmeddelande.

Och visst låter det intressant att satsa på lokala marknader, något som ju är den digitala marknadsföringens stora och unika styrka.