Nu kommer Googles ”Eniro-dödare”

Google lanserade förra året ”Posts on Google”, en funktion där stora företag och kändisar kunde lägga till bilder och erbjudanden i rutan med sökresultat. Nu kommer funktionen även till mindre företag och lokala verksamheter.
När du söker på ett företag på Google får du till höger upp en ruta med information om företaget. Såväl adress och hemsida, som öppettider och kontaktuppgifter finns att hitta enkelt i denna ruta. Nu kan företag även lägga till erbjudanden, bilder eller kampanjer i en karusell längst ner i rutan, och på så sätt lättare nå ut till konsumenterna.
Du har säkert använt funktionen vid ett flertal tillfällen för att kolla upp en adress eller hitta hemsidan. Men genom de nya funktionen kan du dessutom hitta direkt in till företagets specialerbjudanden, något som kan göra det snabbare och enklare att hitta det du söker efter.
För företag innebär det dessutom en möjlighet att nå ut till konsumenterna med nya produkter eller tjänster, som de kanske annars inte hittat. För de som har ett tidigare samarbete med svenska söktjänster kan det därför bli mer relevant att gå över till Google, i synnerhet om du redan har ett affärskonto hos Google.
Den nya funktionen kräver dock att du har ett verifierat konto hos ”Google My Business”, något som är kostnadsfritt, och ger dig tillgång till att kunna ändra alla uppgifter som syns i sökresultaten. Det hela är ett led i Googles strävan efter att bygga in mer funktionalitet i deras sökfunktion, något som givetvis även syftar till att öka antalet samarbeten, och knyta fler företag till sig. Men i det här fallet känns det som ett ganska enkelt beslut, det ökar dina möjligheter som företag, utan att öka dina kostnader.