Nu kommer fler animerade emojis

Emojis har verkligen blivit något av en grej för många techföretag som vill hålla sina meddelandetjänster unga. Snapchats stora intåg på den sociala marknaden har säkert gjort sitt, också. Nu kommer Apple att hoppa på emoji-tåget med lanseringen av ett gäng animerade emojis uppdelade i fyra olika dekal-paket.

Apple lanserade en hel del kommande nyheter när de sjösatte operativsystemet iOS10 föregående månad, och man har betatestat uppdateringarna för meddelandetjänsten Messages tillräckligt länge för att släppa ut några av dem. Först ut är alltså de animerade dekal-paketen, med namn som “Hearts”, “Smileys”, “Hands” och “Classic Mac” och kan laddas ner via iTunes Preview.

De tre första dekal-paketen känns igen från Apple Watch, där de tjänstgjort som exklusiva animerade emojis ett längre tag. “Classic MAc” är ny dock, och innehåller en del ikoner från Apples historiska Macintosh-datorer (såsom bomben och leende datorn).

Läs mer: 3 stora förändringar i Apple’s App Store

De animerade emojisarna kan sedan användas i textmeddelanden via Messages, eller så kan man applicera dem på bilder eller chatt-bubblor.

Tanken med släppet är att visa på vad som kan skapas för Messages det nya operativsystemet, och Apple kommer öppna för klistermärken från tredje part när man släppt hela iOS10.

Behöver du hjälp med att optimera din digitala annonskampanj för att nå ut till fler målgrupper? Klicka här.