Nu kommer Facebook Live Video även till Android

Det tog någon månad, men nu kommer således Facebooks Live Video till oss “vanliga” Androidanvändare. Samtidigt expanderar man till fler länder utöver de Förenta Staterna – men där får Androidanvändarna vänta en stund till.

Sett av många som Facebooks utmanare till sociala tjänsten Periscope, så är Facebook Live Video ett sätt för mobila användare att dela med sig av realtidsvideo med sina vänner. Kul om man ska åka Vasaloppet, kan tänkas.

Nu släpps alltså tjänsten till Androidanvändare, uppger företaget på sin blogg.

Läs mer: Facebooks livevideo kommer nu ut till alla

Till en början skulle det främst vara en tjänst begränsad till stjärnor och andra “viktiga” personer på Fejsboken – men har sedan dess expanderat. Techjätten har satsat hårt på denna nya teknik, för att öka Facebooks konkurrens med andra realtidstjänster, som Twitter.

Användare som streamar videoinnehållet i sitt flöde kommer att kunna kommentera sitt inlägg i realtid, och klippet sparas sedan det avslutats på tidslinjen.

Samtidigt med Android-lanseringen i USA så släpps iOS-varianten till ytterliggare 30 länder. Men ett varningens ord från undertecknad – nu om någonsin kan det vara aktuellt med alkolås på mobilen, för vill du verkligen se live-streamad fylla från den där firmafesten?