Nu kommer även Microsoft Edge att blockera Flash

Vi skrev nyligen om att Google satt sista spiken i kistan för webbskriptet Flash, genom att bara visa skriptet med användarens godkännande. Precis som väntat så följer nu resten av internet, när Microsofts egna webbläsare Edge gör samma sak.

Flash kommer att blockeras per automatik och användare kommer att få välja själva om de vill låta plugin-programmet att ladda eller inte, skriver Microsoft själva. Detta är i stort sett även vad som gäller för Googles Chrome.

Läs mer: Google tänker blockera Flash i Chrome redan under hösten

Precis som hos konkurrenten så kommer man att låta populära sajter som använder sig av Flash att få bli undantagna från blockeringen, även om man inte gått ut med någon lista ännu. Klart är dock att denna lista kommer krympa över tid.

Tanken är nämligen att nätet helt ska gå över till det stabilare och säkrare HTML5 i framtiden, och Flash förpassas till historieböckerna. När till och med skaparna av Flash, Adobe själva gått ut med att man inte längre litar på det gamla skriptet så är slutet här. Kunde man tänkt sig detta för bara fem år sedan?