Nu kommer annonserna i videoklippen på Facebook

Nu kommer uppgifter om att Facebook ska börja med så kallade mid-roll annonser (alltså mitt i själva klippet) i videoklippen i sitt flöde. Det är alltså dags för sociala mediejätten att börja håva in pengar inom det område som man tror är internets framtid.
Man har såklart sett till detta själv, genom att promota videoinnehåll på plattformen under de senaste åren. Nu erbjuder man således annonsörer nya möjligheter att annonsera även i videoklipp, enligt uppgifter först publicerade av Recode.
Facebook har sedan en tid tillbaka börjat med annonser i Live-streamat innehåll, men har sagt sig vara emot annonser i början av vanliga videoklipp. Istället så kommer dessa nya annonser att rulla ut cirka 20 sekunder in i videon, och får inte vara längre än 15 sekunder.
Läs mer: Facebook hjälper den som videosurfar på jobbet – med automatiska textremsor
Det är såklart välkommet av många publicister, som sett sig tvingande till att skapa videos specifikt för plattformen men inte haft några möjligheter till intäkter från mediet. Men kommer de vanliga användarna att uppskatta upp till 15 sekunder långa avbrott i videoklippen?
Annonsörerna får välja sina kategorier (som Sport eller Humor) men har inte så mycket mer kontroll än så över vart deras reklam kommer visas. Detta kan förstås vara för lite för många annonsörer, så det återstår att se om de inte kommer kräva mer inflytande i framtiden.
Intäkterna kommer delas på ett sätt som liknar Googleägda YouTube, där 55 procent av intäkterna kommer gå till videoskaparen.
Facebook själva har än så länge inte velat kommentera nyheten.