Nu kanske du vet något som dina barn inte vet om (än)

Minecraft kommer att bli film! Det (Microsoft-ägda) svenska superduper-underverket och mångmiljardindustrin, survivelspelet Minecraft kommer enligt senaste uppgifter att komma på en bioduk nära dig den 24 maj 2019. Det är Mojang själva som står för nyheten, som säkert glädjer ungarna. Eller oss vuxna fans.

Nu är det förstås en del tid kvar innan 2019, så chansen finns att du kan få vara först med att tala om det för dina ungar. Eller så är du som en annan och har redan spenderat så många timmar med att bygga en järnvägslinje i pixel-land att du också ser fram emot släppet.

Läs mer: Vad händer med Minecraft nu när Microsoft köpt Mojang?

Enligt informationen från Mojang är det Warner Bros. som gör filmen, och den kommer att släppas i 3D och IMAX. Mer information än så finns det inte, men i en tidigare intervju med Collider har producenten Roy Lee sagt att man ska ha ett nära samarbete med Minecrafts speldesigners, som kommer att “ge oss insyn kring framtida uppdateringar så att vi kan lägga till saker i filmen samtidigt som de släpper nyare versioner av spelet, och samtidigt ta idéer från filmen och lägga till dem i spelet”.

Microsoft köpte Mojang för 2,5 miljarder dollar häromåret. Undrar hur mycket filmen kostar?

Håll dig och din digitala marknadsföring uppdaterad!  Klicka här.