Nu kan man zooma in på bilder på Instagram (om man har iOS…)

Många känner vi igen beteendet. En kul bild dyker upp i flödet, något syns i bakgrunden men trots att man febrilt petar på den med tummen och pekfingret för att förstora bilden så händer inget. Men nu ska det äntligen vara över, och det ska bli möjligt att zooma in på både foton och filmer. Om man nu inte råkar vara majoriteten av världen, då.

Läs mer: Instagram fortsätter att sno från Snapchat med ny videofunktion

De flesta världen över har Android som operativsystem – men tyvärr så får vi leva utan möjligheten till förstoring ett tag till. Ja, förstoring av bilder på Insta då, alltså. Däremot så borde vi få zooma in och ut “under de närmaste veckorna”.

Men för den som använder sig av iOS när de scrollar på Instagram så ska man nu kunna spana in pormaskarna på sina kompisar eller den där måsen i bakgrunden på semesterfilmen. Detta enligt ett inlägg på Instagrams eget konto under gårdagen.

Det återstår att se om Instagram kommer göra något åt den numera rätt låga upplösningen på sin plattform (1080 pixlar), eller lägga till möjligheten att visa bilder i ett liggande format. Å andra sidan – Instagram handlar om att fånga ögonblick, inte bli nästa superfotograf.