Nu kan man streama Facebook-videos på Chromecast och Apple TV

Om du inte bott under en sten det senaste året så lär du inte ha missat Facebooks satsningar på Live-videos, eller ja, videos överlag, på sin plattform. För att vi inte ska sluta titta så har man nu lagt till stöd för att kunna titta på videos på våra TV-apparater utrustade med TV-stickorna Apple TV och Chromecast.

Den som nu tittar på en video i Facebooks app i mobilen kommer se en liten knapp i högra hörnet. Trycker man på den så kommer man kunna skicka en video till någon av de ovan nämna enheterna som är kopplade till en TV; precis som man kan göra med sin Netflixapp, till exempel.

Läs mer: 4 steg hur du lyckas med Facebook Live – från mobil till studio

Enligt blogginlägget där nyheten lanserades under gårdagen så finns möjligheten för tillfället enbart för dem med iOS-mobiler, men rätt “snart” så bör även Androidbaserade enheter få Chromecast-support.

Facebook jobbar hårt på att förvandla nyhetsflödet till att rymma alla sorters videos, inte minst Live-sända sådana. I de sistnämnda fallen kommer man även kunna se alla reaktioner (emojis och liknande) i realtid även när man ser Live-videon på sin TV. Så nu kan hela gänget titta på Fejjan-videos på efterfesten! Om det nu är det man vill, förstås.