Nu kan man skapa chattgrupper i Snapchat

Att samtala med flera vänner samtidigt är väldigt praktiskt, oavsett om det gäller planering eller när man ska dela med sig av ett femtielfte katt-meme. Trots detta är det först nu som man kan skapa gruppsamtal i millennial-appen nummer ett, Snapchat.

Detta i och med en ny uppdatering som nu ska börja rulla ut till alla användare ute i den vida världen. Nu ska man kunna ha gruppsamtal för upp till 16 deltagare, med funktionen som kallas just “Groups”, enligt Snapchats nyhetsblogg.

Läs mer: Snapchat kan vara på väg in i TV-branschen

Gruppsamtalen kan skapas i samband med att gör en ny Snap, eller om man startar ett chattsamtal. Man ska också lätt kunna prata med enskilda vänner i gruppen utan att fylla hela flödet, också – en funktion som skulle vara kul att se i exempelvis Facebooks Messenger.

I sann Snapchat-anda så försvinner alla meddelanden i gruppen efter 24 timmar också, och Snaps som sänts i gruppsamtalen kan bara öppnas och spelas om en gång av varje deltagare. Även i övrigt så ska “Groups” fungera som den vanliga Snapchat-chatten.

Uppdateringen släpps först till iOS, men ska snart komma ut även till Android-användare enligt bland andra Mashable.