Blockera stötande kommentarer på Instagrams företagssidor

När andra vapen sinar så finns det bara ett motmedel mot de ständigt närvarande internettrollen – blockering. Instagram har en funktion för företag, som låter kontoägaren automatiskt blockera kommentarer som innehåller stötande ord eller fraser.
Facebook ägda Instagram vill ju locka till sig fler företag, och man vill att de ska trivas på den sociala fotosidan. På så sätt är det naturligt att man nu får ett sätt att hålla de störande trollen borta, och att det görs automatiskt är såklart en stark fördel då de trollen inte verkar ha samma sömnbehov som alla vi med hyfs och vett.
Läs mer: Instagram översätter snart texter på främmande språk
Funktionen finns under fliken för kontots inställningar och heter “kommentars moderation”. Där kan man välja att slå av/på funktionen, som enligt beskrivningen ska “blockera kommentarer med ord eller fraser som ofta rapporteras som stötande från att dyka upp vid dina inlägg”.
Kritiker menar dock att funktionen inte är särskilt finkänslig, då man inte kan välja vilka ord som är okej eller inte och som vi alla vet så är automatisering inte alltid lika med träffsäkerhet. Men det är utan tvekan en bra funktion för de mindre företag som inte har tid eller råd med mänsklig moderering av inlägg.