Nu kan man använda emojis i VR

Nu lanserar Facebookägda Oculus något nytt för dem som använder sig av deras VR-headset Oculus Rift när de kollar Facebook: VR-emojis. Kollar man på 360-gradersvideos så kommer man kunna se ikonerna flyta förbi under själva visningen.

Genom att fokusera blicken på “gilla”-ikonen under ett lite längre ögonblick så kan man se alla “likes” och andra reaktioner flyta runt i en cirkel. Ja, ni vet, alla de där känslo-reaktionerna Facebook lanserade ett tag sedan. Detta skriver Oculus på bland annat sin Facebooksida.

Läs mer: Facebook Messenger kommer att börja med ”diversifierade” emojis

Och om det inte räcker med att se reaktionerna flyta runt på videos, så kommer det rätt snart att även finnas en liknande funktion för panorama-foton i 360-grader.

Facebook vill göra VR-funktionen mer social, och det är såklart inte så konstigt. Om man är seriös med att Facebook (och internet) om några år nästan bara kommer bestå av videos, och samtidigt satsar allt hårdare på VR – tja, då måste man ju utforska dess möjligheter.

Undrar vad en smart annonsör kan använda detta till? Möjligheterna kan vara stora för den som kan skapa engagerande innehåll.

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj på sociala medier till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.